We use cookies to personalize content and advertisements, to be able to offer functions for social media, and to analyze the access to our website. We also share information about your use of our website with our social media, advertising, and analytics partners. Our partners may combine this information with other data that you have provided to them or that they have collected as part of your use of the services. You consent to our cookies if you continue to use our website.
Back to top
Back to works
Fisherhouse

In one year and with a lot of hard work, we transformed an old and shabby fish chalet into a little design masterpiece with enormous potential for more life balance. The chalet is located in the forest of Franché-Conte, France.

Before starting on the interior, the chalet needed a full renovation, including renewing the roof, the subceiling, the walls as well as the floor. It was a unique project for all those involved, and we took advantage of various possibilities to create something very special.

The work is characterized by an interesting mixture of styles: oriental cement tiles in the sitting room, colorful glass stones as lights, bathroom fittings from the belle-époque, and a special color concept, an earthy-brown tone that contrasts with the wood. You'll find little accessories scattered throughout the chalet, like a lamp from the ’40s or a thermometer shaped like a steering wheel from a ship or a fishing old net, every little detail giving the ambiance an extraordinary touch of the sea and nature. Franché-Conte, FR 2013/2014.